svenska
Lyssna
MENY

Alice Petrén och Medelhavet: Grekland – kaos är grekiska

10 oktober 2023, kl. 18:00 - 19:30

En samtalsserie om väsentliga dagshändelser kring Medelhavet bortom strålkastarljuset. Med Alice Petrén, mångårig utrikeskorrespondent på Sveriges Radio.

Var: Medelhavsmuseet
Pris: 100 kr med årskort. 150 kr utan årskort. Paketbiljett med dryck och tilltugg från 225 kr.
Ytterligare information: Vid bokning av biljetter kan du välja att köpa paket med tilltugg och dryck. För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av museets utställningar. Dagbiljetten löser du på plats. Under 19 år: fri entré till utställningarna.
Plats på museet: Salongen
Strand Grekland

Köp biljett här

Vänligen notera att för köp av biljett med dryck och tilltugg behöver paketbiljett väljas vid bokning. Bokningen av paket är öppen till och med den 3 oktober.

VÅRA DRÖMLÄNDER VID MEDELHAVET

I höst riktar vi våra blickar mot Grekland, Frankrike och Spanien. I samtal med Alice Petrén medverkar inbjudna gäster.

Grekland – kaos är grekiska

Migrantbåtar fortsätter att komma till landet med Europas längsta kust. Ö-nationen Grekland undkom konkurs under finanskrisen, men grekerna kämpar hårt för att få plånboken att räcka. Uppsving och krisår. Glittrande hav och souvlaki.

Vad finns bortom de omskakande rubrikerna?

Gäst: Alexandra Pascalidou, journalist och författare. Lever med en fot i Grekland och har bland annat gett ut ”Kaos – ett krislexikon”.

Fler tillfällen i samtalsserien

29 november Alice Petrén och Medelhavet: Frankrike – stormakten med många ostar

Årskort

Köp årskort här

Årskort kostar 140 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.