svenska
Lyssna
MENY

Utsålt: Den antika kroppen - workshop i teckning och skulptur

12 februari 2022, kl. 11:00 - 16:00

Under två helger bjuds du in till en kurs där vi med utgångspunkt i det antika, gudomliga kroppsidealet tecknar föremål i Medelhavsmuseets utställningar för att sedan arbeta i lera och gips på konstskolan Basis.

Var: Medelhavsmuseet och konstskolan Basis
Pris: 3100 kr
Ytterligare information: Vänligen notera att workshopen pågår under fyra dagar, 12-13 februari samt 26-27 februari kl. 11.00-16.00.
Interiörbild Medelhavsmuseet

Köp biljett här

Första helgen: 12 och 13 feb kl 11-16 på Medelhavsmuseet

Vi inleder första tillfället med en guidad tur i samlingarna. Du får då tillfälle att samla inspiration och titta närmare på hur kroppen avbildats historiskt. Hur såg dåtidens ideal ut och varför? Kan vi se kopplingar till de normer som råder idag?

Med all inspiration vi samlat får du skissa modellteckning på museet och med levande modell. Vi kommer att arbeta med att ”fånga kroppen i rörelse” och fundera på hur just rörelse och styrka fångas i linjer.

Andra helgen: 26 och 27 feb kl 11-16 på konstskolan Basis

Utifrån våra skisser kommer vi att skulptera reliefer i lera som vi sedan tar form på och gör en gipsavgjutning av. En relief kan beskrivas som ett mellanting mellan teckning och skulptur, som utgår ifrån ett plan och använder nivåskillnader och optiska illusioner för att skapa djup. Det är vanligt i till exempel friser i arkitekturen, i vissa bruksföremål och socklar till skulpturer.

Viktigt att veta:

Kursen innehåller teckningsstudier av modell, en guidad visning i Medelhavsmuseets samlingar, skulptur och gipsavgjutning.

Allt material ingår. Deltagare tar själva med papper för teckning + penna, sudd och kol till den första helgen.

Om Anna Nordström lärare konstnär/ skulptör
Anna Nordström är en konstnär och metallhantverkare/skulptör som arbetar med allt från smycken/ skulptur och mindre objekt till större inredningsföremål till offentliga miljöer. Hon är medlem av LOD som har verkstad, galleri och butik på Kungsholmen. Hon erhöll masterexamen från Konstfack 2014 och har sen dess ägnat sig både åt sin konstnärliga verksamhet och undervisning.

Workshopen är ett samarbete mellan Världskulturmuseerna och konstskolan Basis.

Till denna programpunkt krävs inte uppvisande av vaccinationsbevis.
Vänligen notera att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vid eventuella förändringar kan vaccinationsbevis ändå komma att krävas vid programtillfället.