svenska
Lyssna
MENY

DIGITALT & PÅ PLATS: ALGERIET 60 ÅR

22 mars 2022, kl. 18:00 - 19:30

En samtalsserie om väsentliga dagshändelser kring Medelhavet bortom strålkastarljuset. Med Alice Petrén, mångårig utrikeskorrespondent på Sveriges Radio. 

Var: Medelhavsmuseet
Pris: 100 kr
Plats på museet: Salongen
Dekorbild. Alice Petrén och Medelhavet

Köp biljett här

ALGERIET 60 ÅR

Den bästa cous-cousen, ett militär-politiskt komplex och ändlös öken – bilderna av Afrikas största land är många. Algeriet var länge en del av Frankrike men gjorde sig för 60 år sedan fritt genom ett blodigt krig. Men i Frankrike finns ännu rikligt med familjehistorier som skapar band mellan de två länderna. Hur påverkar de varandra? Och hur utvecklas den 60-årige oljejätten?

Alice Petrén samtalar med Johar Bendjelloul, journalist SR och Linda El-Naggar, analytiker vid Utrikespolitiska Institutet, med fokus på Nordafrika.

Samtalet kommer även att livesändas på Medelhavsmuseets facebooksida. Att ta del av samtalet digitalt är gratis och sänds samtidigt som samtalet pågår på museet.

Till denna programpunkt krävs inte uppvisande av vaccinationsbevis.
Vänligen notera att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vid eventuella förändringar kan vaccinationsbevis ändå komma att krävas vid programtillfället.