svenska
Lyssna
MENY

Föredrag: Graffiti som källa till romerskt liv

18 april 2021, kl. 11:00 - 12:00

Vilka inblickar i livet och vardagen kan vi få från antikens graffiti? Lyssna till ett digitalt föredrag med Dominic Ingemark, lektor i Antikens kultur- och samhällsliv vid Uppsala universitet.

Var: Digitalt program
Pris: 100 kr, utan avgift för medlemmar i Medelhavsmuseets vänner.
Dekor bild graffiti som källa till romerskt liv

Graffiti som källa till romerskt liv

Följ med till antiken och lyssna till hur romarna använde sig av graffiti och hur den idag kan ge oss en inblick i deras liv. 

Boka plats

I föredraget Graffiti som källa till romerskt liv får vi inblick i några aspekter av livet och vardagen för vanliga romare under antiken. Det är vittnesmål från barn, vuxna, kvinnor och män, slavar, frigivna och fria där deras egna ord återfunnits i form av graffiti på väggarna i Pompeji och andra romerska städer.

Om föreläsaren

Dominic Ingemark är lektor i Antikens kultur- och samhällsliv vid Uppsala universitet författare till böckerna Väggarnas vittnesbörd (2018) och Represenatations of Fear: Verbalising Emotion in Ancient Roman Folk Narrative (2020). Han har tidigare bland annat skrivit den Augustprisnominerade boken Liv och död i antikens Rom (2000, m. H Gerding).

Boka plats här.
Du behöver ha tillgång till en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling för att kunna lyssna på föredraget. En länk skickas till den mejladress du anger vid bokningen.