svenska
Lyssna
MENY

Invigningsfest: Habibi - The revolutions of love

23 februari 2024, kl. 19:00 - 00:00

Direkt från Paris till Medelhavsmuseet i Stockholm med stolthet och kärlek. Nu öppnar utställningen Habibi- the Revolutions of Love! Välkommen till en magisk kväll där vi firar queer kärlek!

Var: Medelhavsmuseet
Pris: Ingår i årskort och dagbiljett
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet.
Utställningsbild Habibi

Köp årskort här

Med en modern blick utmanar konstnärer från arabvärlden, Iran och Afghanistan den individuella frigörelsen; kropparnas frihet, friheten att existera i olikhet och friheten att älska vem man vill. Konstnärerna utmanar könsnormer och utforskar relationer till den egna kroppen och det offentliga rummet. De omvärderar det kollektiva minnet i gränslandet mellan historia, HBTQIA+ och feminism för att utforska nya sätt att tänka och agera för att skapa ett annat samhälle.

Den 23 februari firar vi öppningen av utställningen. Missa inte tillfället att vara en del av ett banbrytande event som firar det unika med queercommunityt genom konsten! Ta fram ditt premiärlejon, oavsett om detta är uppklätt i bästa regnbågsstassen, i boan och blinget, i bästa dragoutfiten eller något mer vardagligt, ta på dig dansskorna och kom och fira med oss!

Kvällens värdar är Al Jizz Queera, en iransk-irakisk- bengalisk dragtrio, som lovar att bjuda på humoristiska sketcher, Bollywoodnummer och en och annan Guldbaggevärdig reality dating show! استعدوا للأخبار!
 
Det blir även musik med Rasuul från klubb BLOW och voguing med Malmöbaserade dansaren 3asal.

Bagdad café har öppet hela kvällen för att stilla dina behov av mat, dryck och godsaker. Välkommen till en öppningskväll med musik, dans, performance och mycket mer!

OBS! Ryggsäckar och större väskor (större en ett A4-papper) får inte tas med in i museet och måste lämnas i skåpen. Lämna väskan hemma eller på jobbet, då det är mycket begränsat antal skåp att låsa in väskor.

Kom i tid för att säkra din plats!

OBS! Alla samtal och tal kommer att hållas på engelska.

Läs mer om utställningen Habibi - The revolutions of love här. 

MEDVERKANDE

AlJizzQueera675.jpg

Al Jizz Queera

Al Jizz Queera är en bengalisk-iransk-irakisk dragtrio bestående av pappan Baba Jaan och systrarna Ortolana Fontana och Jafar The Superstar. Den kaotiska familjen framför performances som parodierar orientalistiska diskurser, förortskultur och diasporiska erfarenheter genom vass och subversiv komedi. 

AlJizzQueera675.jpg

3asal

Ranya Asadi aka 3asal är en performer och tvärvetenskaplig artist som fokuserar på camp expression och tillför teatraliska element i sina högkonceptuella föreställningar. 
Hon är en aktiv del av Malmös kulturscen och nattliv, där 3asal bland annat står bakom projekt som Gahba Garage. 

AlJizzQueera675.jpg

Rasuul

Denna svensk-libanesiske DJ och klubbarrangör har initierat flera klubb- och konstprojekt med fokus på queer och progressiv kultur i Stockholm under det senaste decenniet, förutom att arbeta som bokare och frilansande curator. Han är en av grundarna av dragfestivalen STOCKWIG.


Registrera dig här