svenska
Lyssna
MENY

Lunchsamtal: De kom, de såg, de segrade

27 september 2023, kl. 12:30 - 13:15

Följ med på en resa till antikens slagfält! Lyssna till ett boksamtal med författaren Daniel Hermansson, ena halvan bakom Historiepodden. Passa gärna på att äta en god lunch i museets restaurang innan eller efter samtalet.

Var: Medelhavsmuseet
Pris: 50 kr med årskort. 150 kr utan årskort.
Ytterligare information: För köp av årskort, följ länken nedan. Har du inget årskort behöver du lösa en dagbiljett för att ta del av utställningarna. Dagbiljetten löser du på plats på museet.
Plats på museet: Hörsalen
Foto på författare Daniel Hermansson och bredvid bokomslaget till författarens debutbok

Köp biljett här

Efter tio år på poddscenen är Daniel Hermansson aktuell med den landsomfattande turnén Krig & fred och boken De kom, de såg, de segrade.

I boken får du den stora berättelsen om antikens fältherrar. Lika mycket är det ett brandtal för antikens hårdvunna lärdomar och allt som går förlorat om vi inte bryr oss om dem. I en tid präglad av historielöshet och despoter som utmanar demokratin, har behovet av en andra renässans sällan varit större. Allt serveras med den humor, berättarglädje och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en av landets största podcasts.

Efter vårens succéartade boklansering, återvänder Daniel Hermansson till Medelhavsmuseet för ett samtal om personligheterna, slagen och makthungern som formade Europa.

Boksamtalet ges i samverkan med bokförlaget Volante.

Årskort

Köp årskort här

Årskort kostar 140 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.