svenska
Lyssna
MENY

Ultra: Att bevaka VM i Qatar

10 november 2022, kl. 18:00 - 19:30

Hur kan man förstå och förhålla sig till VM i Qatar? Vem kan egentligen påverka den här typen av storskaligt sportswashing-projekt? Är objektiv och kritisk granskning möjlig eller kommer alla att distraheras av fotbollen och svepas med i spektaklet?

Var: Medelhavsmuseet
Pris: 100 kr
Plats på museet: Salongen
Byggarbetare sittandes i solen

Köp biljett här

Contro il calcio moderno! Against Modern Football!  

En sak som förenar ultrasgrupper och organiserade supportrar runt om i hela världen är en kritik mot vad som brukar beskrivas som ”den moderna fotbollen” – en utveckling där pengar styr allt mer, tv-tittare blir viktigare än ståplatspublik och eventarenor ersätter klubbarnas tidigare hem. 

I en serie samtal och föredrag under hösten undersöker vi den moderna fotbollen – från supportermakt i den cypriotiska andradivisionen till den stundande VM-turneringen i Qatar. 

Ultra: Samtal - Att bevaka VM i Qatar

Vissa talar om bojkott. Att hela länder eller spelare, journalister eller vi som åskådare som protest borde ignorera VM-turneringen som snart sparkar igång. Andra menar att vi måste kunna hålla isär fotbollen och de politiska omständigheterna kring turneringen, eller att det bästa sättet att påverka Qatar är att alla riktar sina uppmärksamma blickar mot landet.

David Fjäll diskuterar tillsammans med Noa Bachner (Expressen), Malena Johansson (DN) och Håvard Melnæs (Josimar).

Andra program i Ultraserien

29 september - Bakum Rubriken: Ultras

30 september - Föredrag: Mot den moderna fotbollen

7 oktober - Samtal: Varför spelas VM i Qatar?

14 oktober - Samtal: Ultras har makten