svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Utforska fornegyptiskt vardagsliv, Mesopotamiens kultur, grekisk och romersk konst och gör ett besök vid den fantastiska kultplatsen Ajia Irini på Cypern. Här finns något för alla åldrar!

Skola & Lärande Medelhavsmuseet

Välkommen att besöka oss med din klass!

När du besöker oss kan du välja mellan att boka en pedagogledd visning eller att besöka museet under egen ledning.

Besök medelhavsmuseet under egen ledning

Du är välkommen att besöka museet med skolklass under egen ledning under museets ordinarie öppettider. Föranmälda besök är avgiftssfria. Klicka på länken för instruktion om föranmälan och information om besök under egen ledning:

Läs mer på Besök på egen hand

Pedagogledd visning av medelhavsmuseet

Världskulturmuseerna genomför nu ett pilotförsök med avgiftsfria pedagogledda visningar för förskola, grundskola och ungdomsgymnasium. Mer information om detta och bokning via e-tjänsten finner du i länken nedan. 

Våra bokningsbara tider för skola ligger före museets ordinarie öppettider. Det innebär att ni får en lugn och tyst miljö under besöket. Det innebär också att ni inte kan gå runt på egen hand efter dagens första visning eftersom det inte finns personal som kan övervaka besökare under i tjänst före 11.00. Ni kan heller inte komma in i lokalerna före visningarnas start.

Ett skolprogram för vuxenstuderande kostar 1600 kronor och bokas via mejl till skolinfo_sthlm@varldskulturmuseerna.se

Vid avbokning senare än 7 dagar innan bokat datum debiteras skolan 400 kronor för såväl avgiftsfria skolprogram som skolprogram med kostnad.

Boka skolprogram här (e-tjänst)

SKOLA & LÄRANDE ONLINE

Som alternativ till fysiska museibesök erbjuder Världskulturmuseerna digitala skolprogram online, samt digitala lärplattformar och digitalt lektionsmaterial via Skola & Lärande Online - Världskulturmuseerna online. Skolprogram online leds precis som vid ett besök på plats på museet av en museipedgagog och utgår i från ett digitalt möte via Microsogt Teams, Zoom eller Google Meet.

Världskulturmuseernas digitala lärplattform Allt har en historia har även utförligt lärmaterial om ämnesområden som berör Etnografiska museets samlingar och utställningar: De tidiga flodkulturerna, forna riken och kulturer, koloniseringen av Afrika samt Nord- och Sydamerika, Apartheid och frigörelse i Afrika samt de senaste årens frågor och utmaningar kring migration, klimat och jordens resurser:  
Allt har en historia 

Lärplattformen Human Nature skola har ett stort omfång av lärmaterial som berör konsumtion, miljö- och klimatfrågan, jordens resurser och dess framtid, ekokritik och hållbarhet: 
Human Nature | OM VÅR KONSUMTION OCH PLANETENS FRAMTID (humannatureskola.se)