svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Utforska fornegyptiska gravtraditioner, Mesopotamiens kultur, grekisk och romersk mytologi och gör ett besök vid den fantastiska kultplatsen Ajia Irini på Cypern. Här finns något för alla åldrar!

Skola & Lärande Medelhavsmuseet

Välkommen att besöka Medelhavsmuseet! Ni är välkomna att boka något av de skolprogram vi erbjuder, alternativt att besöka museet under egen ledning.

Skolprogram

Just nu erbjuder vi två skolprogram. Bokningar av skolprogram görs via e-tjänsten som länkas till under respektive program nedan.

BESÖK PÅ EGEN HAND

Det går också bra att besöka museet med din skolklass på egen hand under ordinarie öppettider. Besöket är kostnadsfritt, men ni måste föranmäla ert besök.

Läs mer på Besök på egen hand

SKOLPROGRAM ONLINE

Som alternativ till fysiska museibesök erbjuder Världskulturmuseerna skolprogram online via Världskulturmuseerna online. Precis som besök på plats så är programmen ledda av museipedgagog.

Världskulturmuseernas digitala lärplattform Allt har en historia har även utförligt lärmaterial om ämnesområden som berör Etnografiska museets samlingar och utställningar: De tidiga flodkulturerna, forna riken och kulturer, koloniseringen av Afrika samt Nord- och Sydamerika, Apartheid och frigörelse i Afrika samt de senaste årens frågor och utmaningar kring migration, klimat och jordens resurser:  
Allt har en historia 

Lärplattformen Human Nature skola har ett stort omfång av lärmaterial som berör konsumtion, miljö- och klimatfrågan, jordens resurser och dess framtid, ekokritik och hållbarhet: 
Human Nature | OM VÅR KONSUMTION OCH PLANETENS FRAMTID (humannatureskola.se)