svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Utforska fornegyptiska gravtraditioner, Mesopotamiens kultur, grekisk och romersk mytologi och gör ett besök vid den fantastiska kultplatsen Ajia Irini på Cypern. Här finns något för alla åldrar!

Skola & Lärande Medelhavsmuseet

Välkommen att besöka oss med din klass!

När du besöker oss kan du välja mellan att boka ett pedagoglett skolprogram eller att besöka museet under egen ledning. 

Skolprogram

 Världskulturmuseerna genomför ett pilotförsök med avgiftsfria skolprogram för förskola, grundskola och ungdomsgymnasium. Mer information om detta och bokning via e-tjänsten finner du i länken nedan. 

Våra skolprogram ligger före museets ordinarie öppettider och det betyder att ni får en lugn och tyst miljö under besöket. Det innebär också att ni inte kan gå runt på egen hand efter dagens första visning eftersom ingen personal som kan övervaka besökare under egen ledning är i tjänst före 11.00. Ni kan heller inte komma in i lokalerna före skolprogrammets start.

Ett skolprogram för vuxenstuderande kostar 1600 kronor och bokas via mejl till skolinfo_sthlm@varldskulturmuseerna.se

Vid avbokning senare än 7 dagar innan bokat datum debiteras skolan 400 kronor för såväl avgiftsfria skolprogram som skolprogram med kostnad.

Boka skolprogram här (e-tjänst)

BESÖK PÅ EGEN HAND

Det går också bra att besöka museet med din skolklass på egen hand under ordinarie öppettider. Besöket är kostnadsfritt, men ni måste föranmäla ert besök.

Läs mer på Besök på egen hand

SKOLA & LÄRANDE ONLINE

Som alternativ till fysiska museibesök erbjuder Världskulturmuseerna digitala skolprogram online, samt digitala lärplattformar och digitalt lektionsmaterial via Skola & Lärande Online - Världskulturmuseerna online. Skolprogram online leds precis som vid ett besök på plats på museet av en museipedgagog och utgår i från ett digitalt möte via Microsogt Teams, Zoom eller Google Meet.

Världskulturmuseernas digitala lärplattform Allt har en historia har även utförligt lärmaterial om ämnesområden som berör Etnografiska museets samlingar och utställningar: De tidiga flodkulturerna, forna riken och kulturer, koloniseringen av Afrika samt Nord- och Sydamerika, Apartheid och frigörelse i Afrika samt de senaste årens frågor och utmaningar kring migration, klimat och jordens resurser:  
Allt har en historia 

Lärplattformen Human Nature skola har ett stort omfång av lärmaterial som berör konsumtion, miljö- och klimatfrågan, jordens resurser och dess framtid, ekokritik och hållbarhet: 
Human Nature | OM VÅR KONSUMTION OCH PLANETENS FRAMTID (humannatureskola.se)