svenska
Lyssna
MENY

Skola & Lärande

Utforska fornegyptiska gravtraditioner, Mesopotamiens kultur, grekisk och romersk mytologi och gör ett besök vid den fantastiska kultplatsen Ajia Irini på Cypern. Här finns något för alla åldrar!

Skola & Lärande Medelhavsmuseet

Våra skolprogram berör flera av skolans ämnen såsom religion, historia, samhällskunskap, språk, bild, geografi och svenska.

Självklart anpassar vi vår pedagogik, våra visningar, workshops och program för olika åldersgrupper och elever med särskilda behov. Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av skräddarsydda visningar t ex i samband med temaveckor i skolan.

Det går att boka skolprogram även innan museet öppnar och alla besök kan skräddarsys efter era önskemål.

Varmt välkomna till Medelhavsmuseet!

Med anledning av covid-19 följer museet Folkhälsomyndighetens och Stockholmsregionens riktlinjer om social distans mellan personer och besökare. Vi tar främst emot skolklasser då museet är stängt för allmänheten på måndagar & tisdagar. Ingen möjlighet för egen rundvandring finns därför efter besöket. Vid behov måste vi dela grupperna. Skolprogrammen anpassas utifrån dessa begränsningar. Vissa workshops och skolprogram kommer inte att kunna erbjudas.