svenska
Lyssna
MENY

Konferens & Event

Medelhavsmuseet är med sitt centrala läge den ideala mötesplatsen för kortare seminarier och halvdagskonferenser. Välkommen till Medelhavsmuseet!

Att stiga in på Medelhavsmuseet, inrymt i ett palats med anor från 1600-talet, är att göra en tidsresa. Centralhallen är inspirerad av renässanspalatset Palazzo Bevilaqua i Bologna och bildar en stilfull bakgrund till museets samlingar. På övervåningen ligger café, salong och hörsal i fil mot Fredsgatan. Här finner man även en av Stockholms bäst bevarade bankinteriörer från tidigt 1900-tal.

Om tid finns rekommenderar vi att ni bokar en privat visning av Egyptenutställningen i samband med ert besök.

HÖRSALEN

Hörsalen är möblerad med biosittning och rymmer upp till 100 personer. Lokalen har bra ljusinsläpp och erbjuder teknisk utrustning för konferens och event. På ena långväggen hänger en i ögonfallande oljemålning av Hilding Linnquist, Ariadnes tråd, vilken är en förstudie till en mosaik som finns i Marabous lokaler i Sundbyberg.

Lokalritning Hörsalen (PDF)

SALONGEN

Med sin magnifika utsikt över Slottet och Skeppsholmen utgör denna lokal museets hjärta. De vackra träpanelerna på väggarna ger ett gediget intryck och lokalen tjänade tidigare som bankdirektörens kontor. Idag inrymmer rummet museets restaurang Bagdad Café. Den vackra salongen hyrs ut separat eller tillsammans med det intilliggande caféet i samma stil och är idealisk för en festbankett eller ett jubileum. Passar för stående mingel eller sittande middag för sällskap på upp till 50-70 personer.

Lokalritning Salongen (PDF)

VISNING

Vi kan erbjuda olika specialvisningar och skräddarsydda aktiviteter på museet för grupper av varierande storlek.

För mer information och bokning, kontakta konferens@medelhavsmuseet.se 

MAT

Museets restaurang Bagdad Café har tydlig medelhavsprägel med tonvikt på det turkiska och grekiska köket. För offert och menyförslag kontakta, info.bagdad.cafe@gmail.com

PRISER LOKALUTHYRNING

Hörsalen heldag (5-9 timmar): 15.000 kr momsfritt
Hörsalen halvdag (1-5 timmar): 9.500 kr momsfritt

Om ni hyr hörsalen tillkommer ingen extrakostnad för att abonnera salongen för fika/lunch.

Vill ni hyra salongen som workshopsrum under dagen tillkommer lokalhyra.
Salongen har samma priser som hörsalen för hel/halvdagspris.

Efter ordinarie öppettid tillkommer exempelvis vaktkostnad. Kontakta konferens@medelhavsmuseet.se för offert.

COVID-19

Med anledning av covid-19 och vår strävan att främja minskad smittspridning av viruset har vi vidtagit följande åtgärder inom konferensverksamheten:

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer en möblering som för konferensgäster medför att distans mellan deltagare kan upprätthållas i respektive lokal

Vi som arbetar inom Världskulturmuseerna är väl informerade kring hur främja minskad smittspridning.

POLICY LOKALUTHYNING

Policy för uthyrning av SMVKs lokaler (PDF)

KONTAKT

konferens@medelhavsmuseet.se