svenska
Lyssna
MENY

Museibutik

Världskulturmuseernas butiker erbjuder ett omsorgsfullt utvalt och handplockat sortiment från hela världen. Hantverk och hållbarhet är i fokus och vi arbetar gärna med nära relationer till tillverkare ute i världen. Därför hittar du genuina produkter hos oss.

Butik Medelhavsmuseet

Webbshop

Nu kan du handla utvalda produkter från Medelhavsmuseet på nätet.
Välkommen till Världskulturmuseernas webbshop.

En stor del av butikens varor direktimporteras från Egypten. Från Kairos myllrande gränder och verkstäder kommer handblåst returglas och mässingslyktor. Sjalar i egyptisk bomull vävs i kommer från byar i södra Egypten . De populära förgyllda ibisfåglarna tillverkas i en liten familjeverkstad i Kairo. Keramiken köper vi från Fayyoum, känt för sina mumieporträtt, men som också är en oas där keramik och hantverkstraditioner tas tillvara. Olika sorters olivtvålar från Aleppo (Syrien) finns också här.

Du är varmt välkommen, kom och botanisera bland våra varor eller slå dig ner och bläddra i våra böcker. Butiken har även ett brett bud av böcker om de antika kulturerna kring Medelhavet och Främre orienten. Sist, men inte minst, har vi mjuka katt- och flodhästgudar och magiska skarabéer för de minsta!