svenska
Lyssna
MENY

Barn & Familj

På Medelhavsmuseet finns flera aktiviteter för dig som vill ta med hela familjen.

Barn & Familjeaktiviteter Medelhavsmuseet

På lördagar kan hela familjen ta del av livet kring Medelhavet genom visningar och skapande verksamhet. Mitt i museet visas spännande arkeologiska fynd från svenska utgrävningar på Cypern, runt dessa visas livet i Egypten, i Grekland och Rom. Här finns guldskatter och vardagsföremål - allt i det gamla bankpalatsets förtrollande miljö. 

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. Barnvagsparkering finns om du vill - fråga personalen på plats. Skötrum finns.

Mat & Dryck

På Medelhavsmuseet finns Bagdad Café där det går att köpa både fika och mat. Bagdad Café har öppet samma tider som museet. Tyvärr finns det ingen möjlighet att på Bagdad Café förtära medhavd mat & dryck.

 

JAKTEN PÅ GULDSKARABÉN – EN LJUDVANDRING PÅ MEDELHAVSMUSEET

Ljudspåret Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonniers Carlsen i samband med nyutgåvan av romanklassiken Tordyveln flyger i skymningen.

I "Jakten på guldskarabén" får du i uppdrag att tillsammans med 11-åriga Nadia, som är en riktig Egyptenexpert, hitta museets försvunna guldskarabé som ormdemonen Apophis har gömt. Utan guldskarabén kommer mörker och kaos att råda.