svenska
Lyssna
MENY

Barn & Familj

På Medelhavsmuseet finns flera aktiviteter för dig som vill ta med hela familjen.

Barn & Familjeaktiviteter Medelhavsmuseet

Mitt i museet visas spännande arkeologiska fynd från svenska utgrävningar på Cypern, runt dessa visas livet i Egypten, i Grekland och Rom. Här finns guldskatter och vardagsföremål - allt i det gamla bankpalatsets förtrollande miljö. 

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. Barnvagsparkering finns om du vill - fråga personalen på plats. Skötrum finns.

Mat & dryck

På Medelhavsmuseet finns Bagdad Café där det går att köpa både fika och mat. Bagdad Café har öppet samma tider som museet. Det finns tyvärr ingen möjlighet att förtära medhavd mat och dryck på museet.

Aktiviteter

När du besöker oss på egen hand eller med din familj finns en rad aktiviteter att ta del av. Upplev en trevlig stund på Medelhavsmuseet eller i omgivningarna, samtidigt som hjärnan får lite motion. Samtliga aktiviteter är egenledda.

Audioguider

JAKTEN PÅ GULDSKARABÉN – EN LJUDVANDRING PÅ MEDELHAVSMUSEET

I "Jakten på guldskarabén" får du i uppdrag att tillsammans med 11-åriga Nadia, som är en riktig Egyptenexpert, hitta museets försvunna guldskarabé som ormdemonen Apophis har gömt. Utan guldskarabén kommer mörker och kaos att råda.

Ljudspåret är både spännande och faktarikt och kan liknas vid dramatiserad radioteater. Här får du veta hur gammal Tutanchamon var när han dog, vad en hjärtskarabé är för något samtidigt som du får vara med om ett spännande äventyr i museets egyptiska föremål.

Spåret innehåller sammanlagt 10 stationer samt en tillhörande folder. Med hjälp av ledtrådar du får längst ljudvandringen ska en sifferrebus lösas. Rekommenderas från 7 år.

Gravens hemlighet 

Scanna QR-koderna i museet för att höra ljudspåret.
Barnen får egna ledsagare i de egyptiska barnen Bes och Merit, som leder dem in på ett äventyr bland gravplundrare och mumifierade djur. Martin Wildmark, författare till de omtyckta böckerna om Lassemajas detektivbyrå, har skrivit äventyret Gravens hemlighet, en dramatiserad audioguide för hela familjen.

Tipsrundor och spår för barn- och barnfamiljer

Mumien Bakenrens bortglömda saker – en tipsrunda där du eller ni får leta efter spännande saker i den egyptiska utställningen. Här gäller det att kunna stava rätt och kan man ännu inte det så får man ta hjälp av familjen eller någon vuxen.
Tidsåtgång: Cirka 30 minuter.

Medelhavsturen – en slingrig tipsrunda där du verkligen får gnugga geniknölarna och hålla tungan rätt i mun. Klarar du att svara på alla frågorna så har du tagit dig runt större delen av medelhavsregionen!
Tidsåtgång: Cirka 30 minuter.

Stadsvandringar

Gudar, hjältar och monster – en mytologisk statyvandring i Stockholm som utförs på egen hand. Under vandringens gång upptäcker du några av de antika gudar, hjältar och monster som du hört, läst eller inte kände till.
Tidsåtgång: Olika beroende på sträcka och takt.

Antikens myter i Gamla stan – en mytologisk gatuvandring på egen hand där du lär känna kvarteren och de antika myterna som de döpts efter. Vi önskar dig en rolig upptäcktsfärd i stadens gränder!
Tidsåtgång: Olika beroende på sträcka och takt.

Barn & Familj på Världskulturmuseerna Online

Världskulturmuseerna har samlat massvis med roliga, intressanta och lärorika filmer och pyssel på vår myndighetsgemensamma sida Världskulturmuseerna Online. Klicka på bilden nedan för att komma dit.