svenska
Lyssna
MENY

Barn & Familj

På Medelhavsmuseet finns flera aktiviteter för dig som vill ta med hela familjen.

Barn & Familjeaktiviteter Medelhavsmuseet

På lördagar kan hela familjen ta del av livet kring Medelhavet genom visningar och skapande verksamhet. Mitt i museet visas spännande arkeologiska fynd från svenska utgrävningar på Cypern, runt dessa visas livet i Egypten, i Grekland och Rom. Här finns guldskatter och vardagsföremål - allt i det gamla bankpalatsets förtrollande miljö. 

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. Barnvagsparkering finns om du vill - fråga personalen på plats. Skötrum finns.

Mat & Dryck

På Medelhavsmuseet finns Bagdad Café där det går att köpa både fika och mat. Bagdad Café har öppet samma tider som museet. Tyvärr finns det ingen möjlighet att på Bagdad Café förtära medhavd mat & dryck.

Aktiviteter

När du besöker oss på egen hand eller med din familj finns en rad aktiviteter att ta del av. Det finns inga tids- eller prestationskrav från vår sida. Däremot så garanteras en trevlig stund på Medelhavsmuseet eller i omgivningarna, samtidigt som hjärnan får lite motion. Samtliga aktiviteter är egenledda.

Tipsrundor och spår för barn- och barnfamiljer

Ny! Mumien Bakenrens bortglömda saker – en tipsrunda där du eller ni får leta efter spännande saker i den egyptiska utställningen. Här gäller det att kunna stava rätt och kan man ännu inte det så får man ta hjälp av familjen eller någon vuxen.
Tidsåtgång: Cirka 30 minuter.

Ny! Medelhavsturen – en slingrig tipsrunda där du verkligen får gnugga geniknölarna och hålla tungan rätt i mun. Klarar du att svara på alla frågorna så har du tagit dig runt större delen av medelhavsregionen!
Tidsåtgång: Cirka 30 minuter.

Jakten på Guldskarabén & Gravens hemlighet är pausade tillsvidare p.g.a. covid-19.

Stadsvandringar

Gudar, hjältar och monster – en mytologisk statyvandring i Stockholm som utförs på egen hand. Under vandringens gång upptäcker du några av de antika gudar, hjältar och monster som du hört, läst eller inte kände till.
Tidsåtgång: Olika beroende på sträcka och takt.

Antikens myter i Gamla stan – en mytologisk gatuvandring på egen hand där du lär känna kvarteren och de antika myterna som de döpts efter. Förbered dig på en rolig upptäcktsfärd i stadens gränder!
Tidsåtgång: Olika beroende på sträcka och takt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss pedagoger på visning@medelhavsmuseet.se eller telefonnummer 010–4561295.

 

Barn & Familj på Världskulturmuseerna Online

Världskulturmuseerna har samlat massvis med roliga, intressanta och lärorika filmer och pyssel på vår myndighetsgemensamma sida Världskulturmuseerna Online. Klicka på bilden nedan för att komma dit.