svenska
Lyssna
MENY

Inför ditt besök

Vad roligt att du vill besöka Medelhavsmuseet! Här hittar du praktisk information som kan vara bra att veta innan du kommer hit.

ÄR MUSEET ÖPPET?

Se museets öppettider här

Biljetter och årskort

Från och med 1 januari 2023 behöver du som fyllt 19 år köpa biljett till museet.

Ett årskort kostar 250 kronor och ger dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Årskort köps via Tickster eller på plats på museerna. Läs mer om årskortet här.

Årskort Support kostar 350 kronor och precis som årskortet ger det dig fria besök till samtliga fyra världskulturmuseer i ett år från inköpsdatum. Det låter även museet ha särskilda öppettider med fri entré. Årskort Support köps via Tickster eller på plats på museerna.

En dagsbiljett kostar 150 kronor och köps på plats på museet.

Till en del av museets programaktiviteter och vissa specialutställningar behöver man ibland köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet och utställning.

Fri entré

Fri entré gäller för barn och unga upp till 19 år.

Medelhavsmuseet erbjuder också fri entré onsdagar kl 17-20.

Det är även fri entré för asylsökande med giltigt LMA-kort från Migrationsverket. Fri entré gäller även mot uppvisande av giltigt kort för medlemmar i ICOM eller Sveriges museer.

HUR HITTAR JAG DIT?

MED KOLLEKTIVTRAFIK

Medelhavsmuseet ligger på Fredsgatan 2 mitt i Stockholms city. Närmaste T-bana är Kungsträdgården eller T-Centralen. Buss 62 och 65 stannar vid Gustav Adolfs Torg. Buss 3 och 52 stannar vid Tegelbacken.
Planera din resa med SL:s reseplanerare.

MED BIL

P-hus finns på Regeringsgatan. Några parkeringsplatser finns även vid Operan.

Besöksadress: Fredsgatan 2, Gustav Adolfs torg

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. På medelhavsmuseet finns plats för barnvagnsparkering - fråga personal för mer information. Skötrum finns.

VÄSKOR OCH FÖRVARING

Ryggsäckar, större väskor (eller motsvarande) och paraplyer lämnas i förvaringsskåp för medbesökarnas och föremålens säkerhet. Skåp finns i anslutning till entrén på museet.

OBS! Vi har tyvärr inte möjlighet att ansvara för väskor som inte får plats i skåpen utan hänvisar till större skåp som finns på t.ex. Stockholms centralstation. Vårt största skåp har måtten H40cm x B30cm x D40cm.

GRATIS INTERNETUPPKOPPLING

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, stativ och selfiepinne. Dela gärna dina bilder med oss på Instagram och Facebook. För fotografering i kommersiellt syfte - kontakta receptionen.

DJUR

Endast ledarhund får medtas i lokalerna. Koppla eller lämna inte djur i anslutning till entrén.

MAT & DRYCK

Bagdad Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. På måndagar när museet är stängt har Bagdad Café lunchöppet mellan 11.30-14.00. Läs om Bagdad Café här. Medelhavsmuseet har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda plats för medförd mat och dryck.

BUTIK

I museibutiken finns varor från Medelhavsländerna. Vi har bland annat inredningsdetaljer, smycken, sjalar, böcker och mycket annat. Självklart är du välkommen att enbart besöka butiken. Här hittar du butikssidan.

TILLGÄNGLIGHET

Här hittar du information om tillgängligheten på museet.

FRÅGOR?

Kontakta gärna museet om du har övriga frågor!
Medelhavsmuseets reception: 010-456 12 98
E-post: info@medelhavsmuseet.se