svenska
Lyssna
MENY

Inför ditt besök

Vad roligt att du vill besöka Medelhavsmuseet! Här hittar du praktisk information som kan vara bra att veta innan du kommer hit.

ÄR MUSEET ÖPPET?

Se museets öppettider här

HUR HITTAR JAG DIT?

MED KOLLEKTIVTRAFIK

Medelhavsmuseet ligger på Fredsgatan 2 mitt i Stockholms city. Närmaste T-bana är Kungsträdgården eller T-Centralen. Buss 62 och 65 stannar vid Gustav Adolfs Torg. Buss 3 och 52 stannar vid Tegelbacken.
Planera din resa med SL:s reseplanerare.

MED BIL

P-hus finns på Regeringsgatan. Några parkeringsplatser finns även vid Operan.

Besöksadress: Fredsgatan 2, Gustav Adolfs torg

BARNVAGNAR OCH SKÖTRUM

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. På medelhavsmuseet finns plats för barnvagnsparkering - fråga personal för mer information. Skötrum finns.

VÄSKOR OCH FÖRVARING

Ryggsäckar, större väskor (eller motsvarande) och paraplyer lämnas i förvaringsskåp för medbesökarnas och föremålens säkerhet. Skåp finns i anslutning till entrén på museet.

GRATIS INTERNETUPPKOPPLING

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, stativ och selfiepinne. Dela gärna dina bilder med oss på Instagram och Facebook. För fotografering i kommersiellt syfte - kontakta receptionen.

DJUR

Endast ledarhund får medtas i lokalerna. Koppla eller lämna inte djur i anslutning till entrén.

MAT & DRYCK

Bagdad Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. På måndagar när museet är stängt har Bagdad Café lunchöppet mellan 11.30-14.00. Läs om Bagdad Café här. Medelhavsmuseet har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda plats för medförd mat och dryck.

BUTIK

I museibutiken finns varor från Medelhavsländerna. Vi har bland annat inredningsdetaljer, smycken, sjalar, böcker och mycket annat. Självklart är du välkommen att enbart besöka butiken. Här hittar du butikssidan.

TILLGÄNGLIGHET

Här hittar du information om tillgängligheten på museet.

FRÅGOR?

Kontakta gärna museet om du har övriga frågor!
Medelhavsmuseets reception: 010-456 12 98
E-post: info@medelhavsmuseet.se